Romancing the Ordinary

maandag 9 januari 2017

2016 gelukkig voorbij

Wat was 2016 op vele fronten een verschrikkelijk jaar.
We hebben geprobeerd om er het beste van te maken.
Ook financieel ging het niet echt lekker. Hoge zorgkosten, tegenvallers en als je van een uitkering moet leven, die niet met de kosten omhooggaat, dan moet je wederom de broekriem aantrekken en creatief worden.Sokken werden gebreid vanuit een voorraad sokkenwol die ik in de loop der jaren heb opgebouwd.
Kruidenbrood werd gebakken.
Er kwamen Vlaamse stroopkoekjes uit de oven.Op oudejaarsavond werden veel lekkernijen zelf gemaakt.
Ook op oudejaarsavond ging het breien vrolijk door. Nieuwe sokken aan en een nieuw paar op de pennen.Vlak voor Kerst ging onze oude trouwe koelkast kapot.
Er lagen al wat zaken in voor de Kerst, dus vlot de buren gevraagd of zij plaats hadden in de vriezer. We kregen een hele lade mee, om alles over te pakken. De buren hebben gelukkig twee vries-koel combinaties en hadden de Kerst inkopen nog niet gedaan. Wat is het dan fijn om goede buren te hebben !

De koel-vries combinatie op de foto is onze nieuwe aanwinst. Omdat er geen extra geld was, hebben we gezocht op een soort Marktplaats hier in Zeeland en vonden deze koel-vriezer niet zo heel ver bij ons vandaan. Deze was uit een huis gehaald, samen met de gehele inboedel. Wel een probleempje. De vorige eigenaar was een roker en het heeft manlief heel wat tijd gekost, om de koelkast op te poetsen, maar het resultaat mag er zijn. Het is een fantastisch apparaat waar we nog een hele tijd mee hopen te kunnen doen en dat voor 95 euro thuis geleverd. Het is een heel goed merk, dus we hopen dat we er nog lang plezier van mogen hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten