Romancing the Ordinary

zondag 26 juni 2016

In de weer

Geen koekjes meer in de trommel ???
Gelukkig had ik spullen in huis. Vlug even een hoeveelheid koekjes gemaakt.
Met het restant deeg heb ik nog wat grotere koekjes gemaakt, besprenkeld met suiker en kaneel.

Deeg gemaakt van 300 gram bloem, 100 gram poedersuiker, 1 zakje vanillesuiker, 200 gram roomboter en 1 ei. Alles mengen en daarna bakken volgens de voorschriften van sprits. Ik heb de kleine koekjes 1 kwartier op 180 graden C gebakken en de grotere 20 minuten op 180 graden C.In de potten komt van alles op. Deze pot heb ik geprobeerd in veiligheid te brengen. Hij stond op de grond, maar helaas wisten de slakken de pot te vinden en hebben ze een aantal basilicum zaailingen opgegeten. Zoals je ziet, zitten er nog maar een paar zaailingen in. Ik hoop dat ze het redden.De volgende foto's zijn van de doperwten.
Ik had er 4 gezaaid, maar helaas zijn er maar drie opgekomen, waarvan er eentje niet echt doorgroeit, dus misschien niet echt een plantje wordt.
Het zijn allemaal zaadjes van de gratis moestuin potjes.
We hebben 2 weken geleden een mini grasveldje aangelegd, want over drie weken komt er weer een hond bij ons in huis. Onze pup is dan 9 weken en mag met ons mee.
Ze moet dan nog zindelijk worden en ze mag nog niet echt op de buiten uitgelaten worden, omdat ze nog niet volledig is inge├źnt. Voorlopig dus even in de achtertuin en op gras, om daar alvast aan te wennen ;)Een hele fijne dag allemaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten