Romancing the Ordinary

dinsdag 25 maart 2014

Zonnige maandag

De kop van de week is er weer af en vandaag hadden we wat dingen op de lijst staan. Lijst ja, want sommige dingen vergeet ik op dit moment heel vlug. Niets aan de hand hoor, schijnt erbij te horen als je bijna 50 wordt.

Eerst even een test afgeven bij het ziekenhuis. Gelukkig gaat het op dit moment goed met mij, alleen mijn ijzervoorraad wil niet aanvullen. Aan de staalpillen met sinaasappelsap dus en sardientjes eten, dat laatste vind ik helemaal niet erg hoor ; )

Aan een oudere meneer had ik beloofd om hem te helpen met een naamsverandering van een Facebook pagina en het sluiten van een andere pagina met een foute tenaamstelling. Niet te volgen voor iemand van dik in de tachtig. Hartstikke goed dat hij op deze manier toch bij wil blijven en dat doet hij goed.
De verandering en verwijdering waren niet al te veel werk en de meneer was er heel erg blij mee.
We hebben nog een leuk gesprek gehad over een onderwerp wat na aan mijn hart ligt, namelijk hergebruik en het weggeven van spullen die overbodig zijn.

Mijn kledingkast kan wat dat betreft ook wel een uitzoek beurt gebruiken. Heel veel kleding kan ik niet meer aan, nu ik sinds afgelopen jaar 20 kilo ben afgevallen. Misschien toch wel even kijken, of er een mogelijkheid tot vermaken is, want het is zo zonde om het zo maar weg te doen. Het gaat dan wel naar de kringloop natuurlijk of in een kleding container, maar het zou leuk zijn, als ik niet alles nieuw zou hoeven kopen.

Vanmiddag lekker in het zonnetje wat onkruid getrokken. Dat is het enige nadeel van vogelvoer.
Er komt een heleboel onkruid op en ik ben nu mogelijkheden aan het bekijken om ander voer te geven, wat niet uit zaadjes bestaat. Je zou kunnen denken aan ongezoete muesli ( zonder de grote noten), brood, havermout, rijst, gedroogde vruchtjes. Daar ga ik me nog verder in verdiepen. Nu eerst maar zorgen dat de voortuin onkruid vrij wordt gemaakt.


Dit is ons kleine voortuintje.


Er is allerlei onkruid opgekomen, onder andere veel gras.


Ook ander onkruid is opgekomen.
Het ziet er uit als radijs, maar ik ben er niet zeker van, het kan ook koolzaad zijn.Dit is gelukkig geen onkruid. Het zijn kleine judaspenning plantjes,
 die ik van een lieve buurvrouw heb gekregen.


Tulpjes in de maak ; )


Een klein bloesem boompje, dat ook vaak als bonsai boompje gesnoeid wordt.
Ik ben van plan om het in een grotere pot te zetten
 en hoop het door snoeien in bedwang te kunnen houden.


Hier een aantal viool zaailingen. Deze zijn spontaan in het grind opgekomen.
Er staan overal zaailingen en die laat ik lekker staan.
Ik ben heel benieuwd welke kleurtjes er uit gaan komen.
Vandaag was het iets warmer dan 10 graden met een zonnetje.
Avond eten: spinazie met rul gebakken gehakt en feta er doorheen, samen met gekookte aardappels.

Groetjes

Monique

Geen opmerkingen:

Een reactie posten