Romancing the Ordinary

woensdag 26 maart 2014

Bloemen en heerlijke geuren

Lopend door de tuin zie je heel veel dingen uitbotten en al in bloei staan. Lente is toch een van mijn favoriete seizoenen, samen met de herfst. Niet te warm en niet te koud. Het jonge groen in de lente en al de mooie bloemen die met hun bloei beginnen. In de herfst de mooie kleuren van veranderende bladeren en de heerlijk geur in de lucht.


Bloesem knoppen aan mijn pruimenboom.


Een mooie donker roze primula op steel.


Smeerwortel.


Een heerlijk geurende skimmia en een hortensia die net aan het uitlopen is.


Deze Franse geraniums hebben de hele winter buiten gehangen en doen het gelukkig nog steeds goed.


Maartse viooltjes en naast deze viooltjes staat een soort die Freggles heet, met paarse stipjes, heel leuk.Nog even en de vergeet-me-nietjes gaan bloeien.

Op dit moment komen er heerlijke geuren uit de keuken, want er staat een kruidkoek in de oven.

Vandaag is het 9 graden in het Zeeuws-Vlaamse en het zonnetje komt nu en dan door de wolken heen.

Vanavond eten we prei stoofschotel. Dit is een saus gemaakt met gebakken kippen reepjes, sambal, ketjap, ketoembar, een beetje kerrie, geelwortel poeder, een beetje gember siroop, melk, pindakaas en prei in ringen. De saus wordt gemaakt door een paar scheppen pindakaas en melk, samen te mengen met de sambal, kruiden, gember siroop en ketjap. Deze ingrediĆ«nten voeg je gewoon aan de gebakken en gekruide kip en prei toe en je maakt er een soort pindasaus van. Dit dien ik op met zilvervlies rijst, heerlijk !!!

Groetjes
Monique

Geen opmerkingen:

Een reactie posten